Kennisbank

Groeien in gezondheid door kennis

Stichting Orthomoleculaire Educatie wil graag een bijdrage leveren aan het behoud en bevorderen van een goede gezondheid. Voeding en voedingssupplementen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Tenminste: als de toepassing gebaseerd is op gedegen kennis; er is immers al genoeg verwarring over de relatie tussen voeding en gezondheid. Met deze kennisbank wil Stichting Orthomoleculaire Educatie voedingskennis met u delen door het plaatsen van berichten uit de wetenschapartikelen over voeding en gezondheid en ondersteuning van uw suppletie-advies in de vorm van suppletierichtlijnen.

Artikelen

De artikelen zijn geschreven door gezondheidsprofessionals uit de wetenschap en de praktijk. Ze zijn gepubliceerd in diverse vaktijdschriften met als thema ‘Voeding en gezondheid’. Door het plaatsen van deze publicaties op deze website, willen we graag hun kennis met u delen. Zo kunt u zich gemakkelijk laten informeren  over  wetenschappelijke inzichten en over ervaringen uit de dagelijkse praktijk van artsen en therapeuten met verschillende achtergronden en visies.

ARTIKELEN

Suppletierichtlijnen

De suppletierichtlijnen zijn bedoeld als ondersteuning voor gezondheidsprofessionals die hun cliënten een voedingsadvies op maat willen geven. Ze helpen om een bewuste en veilige keuze te maken uit het enorme aanbod aan voedingssupplementen.  Alle suppletiesuggesties die vermeld staan in de suppletierichtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur, dan wel ervaringen vanuit traditioneel gebruik. Voor een praktisch gebruik staat achter elke suppletiesuggestie de bewijskracht vermeld. Omdat kennis over nutriënten in relatie tot gezondheid onderhevig is aan continue ontwikkelingen in de wetenschap en ervaringen uit de praktijk, blijft ook de inhoud van deze richtlijnen in ontwikkeling. Het advies is dan ook om deze richtlijnen in perspectief te plaatsen en uitsluitend te gebruiken als leidraad. Voor een juist gebruik van de suppletierichtlijnen raden wij aan de handleiding voor gebruik eerst goed door te lezen.

SUPPLETIERICHTLIJNEN

Gezondheid door kennis