Educatie

Docenten

Het docententeam bestaat uit gezondheidsprofessionals zoals artsen, apothekers, therapeuten en diëtisten. Deze diversiteit aan docenten geeft een goede representatie van de diverse disciplines die zich bezighouden met voeding en gezondheid. Uniek aan de opleiding is de hoge opleidingsgraad van de docenten. Vrijwel alle docenten hebben een universitaire opleiding afgerond. Daarmee is deze opleiding van ongekend hoog (wetenschappelijk) niveau. Hieronder stellen de docenten zich aan u voor.

Maartje Wijnhoven

Maartje Wijnhoven

Orthomoleculair therapeut

Docent aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en docent botten, spieren en gewrichten, zenuwstelsel, gedrag, mitochondriale functie en chronisch vermoeidheidssyndroom, opzetten van eigen praktijk.

Na haar studies Farmacie, orthomoleculaire therapie en werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis in Venlo is Maartje in 2009 haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde in Roermond gestart . Daar kunnen mensen terecht voor diverse gezondheidsklachten en geeft zij ook adviezen over preventie, voeding en het gebruik van voedingssupplementen. Zij geeft tevens diverse bij- en nascholingen voor artsen en therapeuten.

www.maartje-wijnhoven.nl

Edith de Jong

Edith de Jong

Natuurvoedingsdiëtist en mesoloog

Docent Orthomoleculaire Voedingsleer, Gezonde Basisvoeding en Metabool Syndroom aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Edith is orthomoleculair diëtist en mesoloog met praktijklocaties in Laren en Naarden-Vesting onder de naam ‘Praktijk voor Mesologie het Gooi’. Zij ziet gezonde voeding als de basis voor het goed functioneren van het lichaam. Vanuit haar achtergrond als diëtist geeft ze ook voedingsondersteuning, maar dan op een mesologische wijze.

www.mesologiehetgooi.nl

Cindy de Waard

Cindy de Waard

Natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper

Docent spijsvertering, microbioom, detoxificatie, vasten, vruchtbaarheid, zwangerschap en postnatale ontwikkeling en immuunsysteem aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Cindy is natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper. Nadat zij zich enkele jaren bezig heeft gehouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van darmgezondheid en kruidengeneeskunde, richt zij zich nu op gezondheidsvoorlichting en het behandelen van mensen met darmgerelateerde klachten. Omdat ze zowel een 6-jarige opleiding tot natuurgeneeskundige als een universitaire opleiding tot wetenschapper gevolgd heeft, is ze in staat om de nieuwste wetenschappelijke inzichten toe te passen in haar werkzaamheden als therapeut, schrijver en docent.

www.jouwgezondedarmen.nl

Mirjam Bakker

Mirjam Bakker

Natuurvoedings- en orthomoleculair diëtist

Docent voedselovergevoeligheid in de praktijk en micronutriënten en bioactieve stoffen, aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Mirjam Bakker is natuurvoedings en orthomoleculair diëtist en heeft sinds 2002 haar eigen praktijk ’De Dieetwinkel’ in Den Haag. Naast de praktijk geeft zij voedingsworkshops en voedingsleerlessen aan therapeuten en (para-)medici. Mirjam Bakker is co-auteur van het boek ‘Voedingspiramide’.

www.dedieetwinkel.nl

Drs. Boudewijn van den Aarsen

Drs. Boudewijn van den Aarsen

Apotheker

Docent interacties voeding en geneesmiddelen en (Ortho)moleculaire biochemie aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie

Boudewijn van den Aarsen is sinds 2004 werkzaam als apotheker bij Benu Apotheken Goeree-Overflakkee. Naast het werk in de apotheek is Boudewijn van den Aarsen voorzitter van de Stichting Farmaceutische Thuiszorg Goeree-Overflakkee en denkt hij mee met verschillende groepen en projecten binnen de Benu organisatie.

Drs. Geert Kingma

Drs. Geert Kingma

Natuurgeneeskundig arts

Docent ‘hart en bloedvaten’ en ‘laaggradige ontstekingen’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Orthomoleculaire Educatie.

Geert Kingma is Natuurgeneeskundig arts, gespecialiseerd in de orthomoleculaire en natuurgeneeskundige behandeling van cardiovasculaire aandoeningen. Hij is werkzaam in de Oosteinde Walborg Kliniek in Amsterdam.

Drs. Barbara Havenith

Drs. Barbara Havenith

Vrouwenarts, Orthomoleculair arts

Docent ‘Vrouwelijke hormonen en schildklier’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie.

Barbara Havenith is orthomoleculair arts én gynaecoloog en heeft een praktijk voor integrale gynaecologie met een holistische visie. Al tijdens de opleiding geneeskunde en tijdens en na de specialisatie tot gynaecoloog volgde ze diverse complementaire opleidingen. Tot 2011 werkte zij in diverse ziekenhuizen. Zij combineert de reguliere aanpak met leefstijl- en voedingsadvies en met complementaire methoden, waar dat door vrouwen gewenst wordt en mogelijk is. Tevens leidt zij verloskundigen op in medische vaardigheden, communicatie en teamwork. Barbara is coauteur van het boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’.

www.hormoonpoli.nl
Dr. Raymond Pahlplatz

Dr. Raymond Pahlplatz

Orthomoleculair arts

Docent ‘Stress, Burn-out en Neurodegeneratie’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Orthomoleculaire Educatie.

Dr. Raymond Pahlplatz is werkzaam bij het Internationaal Biomedisch Centrum Leende. Deze artsenpraktijk is gespecialiseerd in orthomanuele en orthomoleculaire therapie en toxische metaalontgifting. Raymond Pahlplatz geeft internationaal lezingen, waarbij aandoeningen gerelateerd toxische belasting, ziekteverwekkers en omgevingsfactoren centraal staan.

www.ibc-leende.com
Ing. Theodoor Scheepers

Theodoor Scheepers Ing.

Adviseur Medisch Chemische Laboratorium Diagnostiek

Docent ‘Laboratoriumonderzoek’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Orthomoleculaire Educatie.

Theodoor Scheepers studeerde HBO-A en B Medische Chemie, Milieukunde en deed diverse buitenlandse specialisaties. Inmiddels heeft hij meer dan 10 jaar ervaring in onderzoek op het gebied van Lyme.

Lianne Maan

Lianne Maan MSc.

Diëtist en gezondheidswetenschapper

Docent ‘Evidence Based Paper Schrijven’ aan de opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie en is regelmatig spreker voor Stichting Orthomoleculaire Educatie.

Lianne Maan is voedingskundige en scientific educator bij MCO Healt BV. Zij coördineert educatie-activiteiten bij MCO Health zoals kennisdagen en webinars. Tevens geeft zij trainingen over de relatie tussen gezondheid, voeding en suppletie.

Lianne Weggemans

Lianne Weggemans MSc.

Voedingsdeskundige

Docent ‘Voedselallergie- en intoleranties; de etiologie’ aan de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie.

Lianne Weggemans is voedingdeskundige en scientific educator bij MCO Health BV. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen in de richting Nutritional Physiology and Health Status. Haar passie is om wetenschappelijke informatie over voeding en voedingssupplementen met een frisse blik te vertalen naar praktische informatie voor elke dag.

Marjan Timmerman

Marjan Timmerman

Orthomoleculair diëtist en darmtherapeut

Docent ‘Zuur-Basen evenwicht’, 'Fytotherapie, Mycotherapie en bio-active stoffen’ en ‘epigenetica'

Marjan Timmerman is eigenaar van het bedrijf  Dynamic Bureau voor Voedingsadviezen met meerdere vestigingen in Zeeland en Noord-Brabant.

Vanuit haar bedrijf zich de focus voornamelijk op problemen van het maagdarmkanaal en daaraan gerelateerde aandoeningen.

Ze geeft al een aantal jaren les aan de opleiding en geeft presentaties voor osteopaten, paramedici en andere gezondheidswerkers.

www.dynamicvoedingsadviezen.nl