Educatie

Praktische informatie

Vooropleiding en toelatingseisen

De opleiding is als specialisatie bestemd voor gezondheidsprofessionals, zoals artsen, specialisten, diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, apothekers, natuurgeneeskundigen, therapeuten en mesologen, maar ook voor winkeliers die zich willen verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer.

Wij adviseren u een opleiding medische basiskennis volgens PLATO-eisen af te ronden alvorens te starten aan onze Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie, of een vrijstelling hiervan te hebben in de vorm van een (para)medische HBO opleiding. Wanneer u hier niet aan voldoet of u niet zeker weet of u over voldoende kennis en ervaring beschikt, neemt u dan contact op met het secretariaat op telefoonnummer 036–5460930 of stuur een e-mail naar educatie@soe.nl.

Studie gezond

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor de Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie is 30,5 ECTS punten (854 studie uren). Hieronder vallen de lessen, gemiddeld 8 uur zelfstudie per week, het schrijven van een paper dat in de laatste 5 maanden van de opleiding circa 13 uur per week omvat en het voorbereiden en maken van het eindexamen.

“Het is een goede opleiding met enthousiaste hoofddocent die de passie voor het vak goed over kan brengen en goed ondersteunt met praktijkvoorbeelden. De organisatie rondom de opleiding is ook goed gestructureerd, duidelijke communicatie.”
Natasja Asselman, oud-deelneemster opleiding.

Lesmateriaal

Tijdens de opleiding ontvangt u van Stichting Orthomoleculaire Educatie:

  • Twee lesmappen met lesmateriaal (dictaat en handouts van de lessen)
  • Twee boeken, als aanvulling op de lesstof

Het lesmateriaal is voorzien van literatuurreferenties en bronvermeldingen waardoor u de mogelijkheid heeft om zelf nog extra verdieping op te zoeken.

Beroepsverenigingen

Na het behalen van uw diploma bestaat de mogelijkheid om u in te schrijven bij één van de onderstaande complementaire beroepsverenigingen. Met een lidmaatschap bij een beroepsvereniging kunt u in aanmerking komen voor vergoedingen van zorgverzekeraars. Of u wordt toegelaten tot een beroepsvereniging hangt af van hun toelatingseisen. Dat kan per beroepsvereniging verschillen. Neemt u daarom contact op met de desbetreffende beroepsvereniging voor de actuele toelatingseisen.

Op dit moment is onze opleiding geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

Locatie (educatieruimte)

De opleiding vindt plaats in de lichte en ruim opgezette Educatieruimte van Stichting Orthomoleculaire Educatie, gelegen aan de Wormerweg 1, 1311 XA te Almere. De sfeervolle inrichting, waarin het accent ligt op groen en natuurlijk, zorgt voor een unieke beleving en creëert een inspirerende en rustige leeromgeving.

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De locatie bevindt zich op 20 minuten loopafstand van het station Almere Muziekwijk. Vanaf Almere Muziekwijk kunt u stadsbus 7 nemen en bij de 1e halte (Count Basiestraat) uitstappen. Vanaf hier is het 8 minuten lopen.

PLAN ROUTE

Onderstaande foto’s geven een goed beeld van de sfeer en inrichting van de opleidingslocatie.

Educatieruimte01
Educatieruimte SOE

Kosten van de opleiding

Deelname aan de opleiding kost € 2975,-.

U kunt ook in 2 of 4 termijnen betalen. Bij betaling in 2 termijnen betaalt u € 1497,50 per keer (totaal € 2995,-). De 1e termijn dient voor aanvang van de opleiding betaald te worden. De 2e termijn valt in januari.

Bij betaling in 4 termijnen betaalt u € 748,75 per termijn (totaal € 2995,-). De 1e termijn is voor aanvang van de opleiding, de 2e termijn voor eind november, de 3e termijn voor eind januari en de 4e termijn voor eind maart. 

U krijgt 4 cadeaus bij inschrijving voor de opleiding

  • Een jaarabonnement op het vakblad VNIG of OrthoFyto t.w.v. € 50,90
  • Het boek 'Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?' van Lieneke van de Griendt t.w.v. € 22,00
  • Het boek ‘Zwanger, baby, boefje’ van Cindy de Waard t.w.v. € 24,95
  • U krijgt een unieke code waarmee u 15-30% korting krijgt op voedingssupplementen die u via foodsupplements.eu bestelt

Overnachten in de buurt

Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de opleidingslocatie. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het secretariaat. Telefonisch te bereiken op 036-5460930 of stuur een e-mail naar educatie@soe.nl

ALGEMENE VOORWAARDEN