Educatie

Opleiding Orthomoleculaire
Voedingsleer & Therapie

Het woord orthomoleculair werd in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling. Orthos betekent ‘goed’ of ‘juist’ en moleculair wil zeggen: ‘uit moleculen samengesteld’. Orthomoleculair betekent dus: de juiste moleculaire omgeving. Of anders gezegd: een optimaal biochemisch milieu; vitamines en mineralen zijn in optimale hoeveelheden en verhoudingen in de lichaamsweefsels aanwezig. Vanuit dit principe ontstond de ‘orthomoleculaire voedingsleer’.

Opleiding Orthomoleculaire voedingsleer & therapie

Orthomoleculaire voedingsleer

In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men naar optimale hoeveelheden voedingsstoffen in weefsels. Zij staat voor een gezonde, evenwichtige voeding, die bij voorkeur zo puur, rijk en zuiver mogelijk is en afgestemd op de behoefte en omstandigheden van het individu. Optimaal gedoseerde voedingssupplementen vullen deze behoefte zo nodig aan waarmee ze kunnen helpen om de gezondheid te behouden, te bevorderen of te herstellen.

De orthomoleculaire geneeskunde

Artsen en therapeuten die werken vanuit de orthomoleculaire visie, passen naast een gezonde en evenwichtige voeding, vitamines, mineralen, plantenextracten en bio-actieve stoffen (flavonoïden, probiotica etc.) toe als onderdeel van hun behandelplan.

"Ik was al Vital-life coach en wilde me verder professionaliseren."
Joke van Deursen, oud-deelneemster opleiding.

Word specialist op het gebied van gezondheid, voeding en suppletie

Onze opleiding ‘Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie’ is een specialisatie voor gezondheidsprofessionals, zoals artsen, specialisten, diëtisten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen, apothekers, natuurgeneeskundigen, therapeuten en mesologen, maar ook voor winkeliers die zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer. U kunt zich bijvoorbeeld specialiseren tot orthomoleculair diëtist/voedingskundige of orthomoleculair arts. Voor therapeuten (een titel die niet beschermd is) biedt een afgeronde opleiding de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

Na het volgen van onze één-jarige post-hbo opleiding, bent u in staat om op systematische wijze verbanden te leggen tussen klachten en symptomen, en niet optimaal verlopende biochemische processen. Hiermee legt u een fundament om zelfstandig voedings- en suppletieadviezen te kunnen geven die de gezondheid helpen te verbeteren. 

BEKIJK DE VIDEO

Online informatieavond

In juni en september organiseren wij Online Informatie avonden. Hier vindt u meer informatie over de informatie avond en de mogelijkheid voor aanmelden. 

ONLINE INFORMATIEAVOND

Doe mee aan de Opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie om inzicht te krijgen in de relatie tussen gezondheid en ziekte enerzijds en voeding en voedingssuppletie anderzijds. We starten weer op donderdag 6 oktober 2022.

SCHRIJF JE IN VOOR DE OPLEIDING

"Ik ben een praktijk gestart en lid geworden bij de MBOG."
Natasja Asselman, oud-deelneemster opleiding.

Op deze website vindt u alle informatie over de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie. U leest over het lesprogramma, de studiedruk, de universitair geschoolde docenten, de toelatingseisen, maar ook referenties van oud-deelnemers. Heeft u vragen waarop u het antwoord niet op onze website vindt. Neem dan gerust contact met ons op.