Educatie

Opleiding Orthomoleculaire
Voedingsleer & Therapie

Het woord orthomoleculair werd in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar professor Linus Pauling. Orthos betekent ‘goed’ of ‘juist’ en moleculair wil zeggen: ‘uit moleculen samengesteld’. Orthomoleculair betekent dus: de juiste moleculaire omgeving. Of anders gezegd: een optimaal biochemisch milieu; vitamines en mineralen zijn in optimale hoeveelheden en verhoudingen in de lichaamsweefsels aanwezig. Vanuit dit principe ontstond de ‘orthomoleculaire voedingsleer’.

Opleiding Orthomoleculaire voedingsleer & therapie

Orthomoleculaire voedingsleer

In de orthomoleculaire voedingsleer streeft men naar optimale hoeveelheden voedingsstoffen in weefsels. Zij staat voor een gezonde, evenwichtige voeding, die bij voorkeur zo puur, rijk en zuiver mogelijk is en afgestemd op de behoefte en omstandigheden van het individu. Optimaal gedoseerde voedingssupplementen vullen deze behoefte zo nodig aan waarmee ze kunnen helpen om de gezondheid te behouden, te bevorderen of te herstellen.

De orthomoleculaire geneeskunde

Artsen en therapeuten die werken vanuit de orthomoleculaire visie, passen naast een gezonde en evenwichtige voeding, vitamines, mineralen, plantenextracten en bio-actieve stoffen (flavonoïden, probiotica etc.) toe als onderdeel van hun behandelplan.

Word specialist op het gebied van gezondheid, voeding en suppletie

Onze opleiding ‘Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie’ is een specialisatie voor gezondheidsprofessionals, zoals artsen, specialisten, diëtisten, fysiotherapeuten en verpleegkundigen, apothekers, natuurgeneeskundigen, therapeuten en mesologen, maar ook voor winkeliers die zich verder willen verdiepen in de orthomoleculaire voedingsleer. U kunt zich bijvoorbeeld specialiseren tot orthomoleculair diëtist/voedingskundige of orthomoleculair arts. Voor therapeuten (een titel die niet beschermd is) biedt een afgeronde opleiding de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een beroepsvereniging.

Na het volgen van onze één-jarige post-hbo opleiding, bent u in staat om op systematische wijze verbanden te leggen tussen klachten en symptomen, en niet optimaal verlopende biochemische processen. Hiermee legt u een fundament om zelfstandig voedings- en suppletieadviezen te kunnen geven die de gezondheid helpen te verbeteren. 

"Ik was al Vital-life coach en wilde me verder professionaliseren."
Joke van Deursen, oud-deelneemster opleiding.

Online informatieavond

Woensdag 11 september organiseren wij een online informatieavond (van 19.30 tot 20.30 uur). Tijdens de informatieavond geven wij u een inkijkje in de opleiding en kunt u al uw vragen over de opleiding stellen. De Online Informatieavond is gratis en geheel vrijblijvend. De informatieavond vindt online plaats dus u kunt inbellen vanuit huis of elke andere locatie met internetverbinding.
Meld u voor een van deze Online Informatieavonden aan door een e-mail te sturen naar educatie@soe.nl.

 

"Ik ben een praktijk gestart en lid geworden bij de MBOG."
Natasja Asselman, oud-deelneemster opleiding.