Activeer het brein: nutriënten voor cognitieve gezondheid

Spreker

Lianne Weggemans

Lianne Weggemans

45 minuten

Webinar terugkijken

Een sterk immuunsysteem, goede hormonale balans en voldoende rust zijn essentieel voor een goede cognitieve functie. ‘Brain fog’ of hersenmist wordt veroorzaakt door (neuro)inflammatie en verschuiving in de hormoon- en neurotransmitterbalans, vaak als gevolg van stress-situaties, mindere slaapkwaliteit en/of overwerkt raken (door te lang beeldschermgebruik). Dit gaat gepaard met verminderde focus en het gevoel minder helder en scherp te zijn, en vaker dingen te vergeten. Op dagelijkse basis kan dit iets zijn waar uw cliënt ondersteuning bij nodig heeft.

In dit webinar bespreekt Lianne Weggemans de verschillende voedingsstoffen die een rol spelen voor een goed cognitief vermogen. In het webinar wordt ingezoomd op:
-    De stand van zaken in de wetenschap m.b.t. cognitieve vermoeidheid
-    Hoe o.a. de synaptische plasticiteit en zenuwoverdracht kunnen worden ondersteund
-    Werkingsmechanismen van uitgelichte nutriënten op neuroprotectie onderbouwd met wetenschappelijke studies

Over alle facetten die betrokken zijn bij cognitieve gezondheid kan oneindig uitgeweid worden. In dit webinar focussen we op verschillende nutriënten die een rol spelen ter ondersteuning bij geestelijke inspanning, hersenactivatie en zenuwgezondheid. Onder meer citicoline, luteïne, zeaxanthine en magnesium komen aan bod vanuit wetenschappelijke invalshoek, zodat u uw cliënt een onderbouwd advies kunt geven.

 

WEBINAR TERUGKIJKEN