Het belang van magnesium in stressvolle tijden

Spreker

Lianne Maan

Lianne Maan

60 minuten

DOWNLOAD HANDOUT

Wetenschapskaart Magnesium verbindingsvormen

Welke magnesiumverbinding adviseert u?

Verschillende crisissen volgen elkaar in rap tempo op: een ongekend hoge inflatie, stijgende brandstofprijzen, een dreigende oorlog, een slechte opvang van vluchtelingen en zorgen rondom corona kunnen tot veel stress, onzekerheid en angsten leiden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat cliënten zich vaker melden met chronische stress en met depressieve en angstige gevoelens. Deze stress legt een grote druk op de magnesiumvoorraden in het lichaam wat vervolgens kan leiden tot meer stress en angsten. Hiermee dreigt een vicieuze cirkel te ontstaan. Door de magnesiumvoorraden aan te vullen wordt het lichaam weerbaarder tegen stress en kunnen angstige en depressieve gevoelens verminderen.

In dit praktische webinar staat Scientific Educator Lianne Maan stil bij nut & noodzaak van magnesiumsuppletie in stressvolle tijden.

Actueel: magnesium helpt bij stress en angsten en beschermt hart en bloedvaten

Wist u dat magnesiumsuppletie kan helpen bij cliënten met stress, angsten en depressieve klachten1 en ook de gezondheid van hart en bloedvaten kan verbeteren2? Aan de hand van twee concrete voorbeelden en recente ontwikkelingen vanuit de wetenschap laat Lianne zien hoe en wanneer magnesiumsuppletie kan helpen bij de ondersteuning van cliënten met stress en angstige gevoelens en in de ondersteuning van hart en bloedvaten. Ook gaat ze in op hoe u cliënten met (een risico op) een magnesiumtekort kunt herkennen en welke soorten magnesiumsupplementen u kunt adviseren.

Magnesiumverbindingen voor specifieke toepassingen

Vraagt u zich wel eens af welk magnesiumsupplement u het best kunt adviseren aan uw cliënt? Door gebruik te maken van de verbindingsvormen is het mogelijk om gerichter advies te geven. Zo kan een organische magnesiumverbinding helpen bij cliënten met een minder sterkte spijsvertering, maar ook het organische molecuul waaraan magnesium gebonden is kan aanvullende voordelen hebben. Leer meer over de specifieke toepassingen van magnesiumverbindingen zoals glycine, taurine of citraat in dit webinar en download alvast de Wetenschapskaart Magnesium verbindingsvormen.

 

Referenties

  1. Noah et al. Effect of magnesium and vitamin B6 supplementation on mental health and quality of life in stressed healthy adults: Post-hoc analysis of a randomised controlled trial. Stress Health. 2021 Dec;37(5):1000-1009
  2. Banjanin, N., & Belojevic, G. (2021). Relationship of dietary magnesium intake and serum magnesium with hypertension: a review.Magnesium research, 34(4), 166-171