Fytotherapie bij pathogenen

Spreker

Lianne Maan

Lianne Maan

60 minuten

Webinar terugkijken

Fytotherapie; de natuurlijke kracht bij pathogenen

Ziet u wel eens cliënten met chronische vermoeidheid of het prikkelbare darm syndroom waarbij u vermoed dat een pathogeen een belangrijke veroorzaker is van de klachten? En bent u in deze gevallen ook geneigd om te kijken naar natuurlijke mogelijkheden om de pathogenen te bestrijden? De natuur is namelijk één van de krachtigste bronnen van antipathogene bestanddelen. Wist u bijvoorbeeld dat carvacrol uit onder andere tijm, oregano en rozemarijn de communicatie tussen schadelijke bacteriën, de ‘quorum sensing’, kan beïnvloeden en de vorming van pathogene biofilms kan remmen? Dit maakt ziekteverwekkende bacteriën minder schadelijk voor het lichaam en wordt het voor immuuncellen makkelijker om de pathogenen te bestrijden. 

Rem de groei en voorkom verdere vermenigvuldiging van pathogenen

Er zijn nog veel meer voorbeelden van antipathogene werkingsmechanismen van kruiden en paddenstoelen. Zo kan knoflook de groei van schimmels, parasieten, bacteriën en virussen onderdrukken, pau d’arco kan de elektronentransportketen van bacteriën verstoren en zwarte komijn kan de groei van lintwormen en de candida schimmel remmen. In dit webinar leert u meer over mechanismen waarop kruiden en paddenstoelen de groei en verspreiding van pathogenen in het lichaam tegengaan.

Ondersteun uw cliënten met kruiden en paddenstoelen

Kruiden en paddenstoelen hebben over het algemeen een milde werking en kunnen helpen bij het herstel van het natuurlijke evenwicht. Hiermee is de fytotherapie een ideale ondersteuning bij het bestrijden van pathogenen. Ook kunnen kruiden en paddenstoelen preventief ingezet worden tegen infecties. 

Kijk het webinar terug op het moment dat het u uitkomt

WEBINAR TERUGKIJKEN