Integrale voeding en leefstijl
Lessen:
- Introductie en kennismaking
- Voeding als fundament van gezondheid
- Preventieve gezondheid
- Macro- en micronutriënten
- Fytotherapie en mycologie
- Therapeutisch vasten en diëten
- Voedingsadviezen kritisch beoordelen
- Casuïstiek en toepassing
Aantal lesdagen: 4
Wat u leert in deze module:
In deze module ontdekt u de kracht van voeding als fundament voor gezondheid. U leert hoe preventieve gezondheid een sleutelrol speelt in het bevorderen van welzijn en het voorkomen van ziekten. Duik dieper in de wereld van macro- en micronutriënten en begrijp hun essentiële functies voor ons lichaam. Verken de fascinerende wereld van medicinale planten en paddenstoelen, en ontdek hoe deze natuurlijke bronnen kunnen bijdragen aan een betere gezondheid.
Daarnaast krijgt u inzicht in therapeutisch vasten en diëten, en hoe deze toegepast kunnen worden in de dagelijkse voeding. Een belangrijke les in deze module is 'Voedingsrichtlijnen kritisch beoordelen', waarin u leert om niet alleen voedingsrichtlijnen, maar ook adviezen van collega's en medestudenten kritisch te evalueren. U maakt kennis met peer-review methoden, die u later in de opleiding zult gebruiken bij uw groepswerkopdrachten. U gaat tijdens deze les ook aan de slag met een groepswerkopdracht, waarbij u onder begeleiding van de docent peer-review methoden toepast.
Docenten in deze module:
- Maartje Wijnhoven, natuurgeneeskundig therapeut
- Edith de Jong, natuurvoedingsdiëtist en mesoloog
- Marjan Timmerman, orthomoleculair diëtist en darmtherapeut
- Cindy de Waard, MSc, natuurgeneeskundige en farmaceutisch wetenschapper