2-daagse Verdiepingsmodule Voedselovergevoeligheden en -allergieën

Verdiepingsmodule Voedselovergevoeligheden en -allergieën

Ziet u regelmatig cliënten met klachten als eczeem, acne, buikpijn, benauwdheid of hoofdpijn waarbij u een overgevoeligheid of een allergie vermoedt maar waarbij u niet exact weet hoe u deze cliënten het beste kunt helpen? Specialiseer u dan met deze 2-daagse verdiepingsmodule Voedselovergevoeligheden en -allergieën verder in dit onderwerp en leer van experts waar u op moet letten en met welke adviezen u uw cliënten kunt helpen om klachten te verminderen.

 

Spijker uw kennis in 2 dagen bij aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten 

Tijdens de verdiepingsmodule wordt u uit eerste hand bijgepraat over de laatste bevindingen vanuit de wetenschap. Zo neemt onderzoeksdiëtist Berber Vlieg-Boerstra u mee in de mogelijkheden van ontstekingsremmende voeding bij kinderen en volwassenen met voedselovergevoeligheden en -allergieën. Berber heeft onderzoek gedaan naar de kenmerken van een 'immunologisch ondersteunende voeding' en vertelt hoe deze voeding kan helpen bij het verbeteren van de immuunreactie, de epitheelfunctie in de darm, het microbioom en uiteindelijk bij het verminderen van allergieën en overgevoeligheden. Op donderdagmiddag vertelt kinderarts en immunoloog Ted Klok u meer over het baanbrekende potentieel van immunotherapie bij voedselallergieën. Hij laat u verder zien hoe de diagnose en behandelmogelijkheden in de afgelopen decennia zijn veranderd en hoe u uw behandelmethode als gezondheidsprofessional hiermee verder kunt verfijnen.

Vrijdag staat in het teken van het microbioom en de holistische begeleiding van cliënten met voedselovergevoeligheden en -allergieën in de praktijk. Microbioom specialisten Dr. Karen Koning en Dr. Kitty Maassen laten u kennis maken met de rol van het microbioom bij immunologische ziektebeelden zoals allergieën en intoleranties. Zij gaan in op de vraag wat een gezond of ongezond microbioom kenmerkt en hoe het microbioom bij kan dragen aan het ontstaan van overgevoeligheden en allergieën. Kan het bijvoorbeeld helpen om voedselovergevoeligheden en/of -allergieën te verbeteren door het microbioom te beïnvloeden middels voeding en/of probiotica? Natuur- en darmdiëtist Marieke Lebbink sluit de verdiepingsmodule af met enkele sprekende praktijkervaringen waarin zij een holistische benadering nastreeft. Met de bespreking van casuïstiek wordt het geleerde tenslotte direct in praktijk gezet. Door de praktische benadering van deze module bent u beter in staat om voedselovergevoeligheden en -intoleranties te herkennen en cliënten beter te begeleiden.

Maak van voedselovergevoeligheden en -allergieën uw specialisme!
Deze interactieve verdiepingsmodule helpt u om voedselovergevoeligheden en -allergieën bij uw cliënten beter te herkennen en uw cliënten effectiever te begeleiden. Met de nieuw opgedane kennis van gerenommeerde en inspirerende docenten (Dr. Berber Vlieg-Boerstra, kinderarts-allergoloog Dr. Ted Klok, microbioom specialisten Dr. Karen Koning en Dr. Kitty Maassen, en natuur- en darmdiëtist Marieke Lebbink) kunt u uw behandelmethode verder verfijnen.

 

Herken voedselovergevoeligheden en -allergieën en help klachten bij uw cliënten te verminderen

Deze verdiepingsmodule helpt u om voedselovergevoeligheden en -allergieën bij uw cliënten beter te herkennen en effectiever te begeleiden. Verschillende gerenommeerde en inspirerende sprekers zullen u tijdens deze 2-daagse verdiepingsmodule meenemen in de materie:

  • Onderzoeksdiëtist Dr. Berber Vlieg-Boerstra
  • Kinderarts-allergoloog Ted Klok
  • Microbioom specialist Karen Koning
  • Microbioom specialist Kitty Maassen
  • Natuur- en darmdiëtist Marieke Lebbink